Contact

Wie zijn wij?

Het onderzoek ‘Hersennetwerken betrokken bij essentiële tremor’ wordt uitgevoerd als samenwerking tussen het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam.
In 2011, 2012 en 2013 hebben patiënten die het medicijn propranolol gebruiken meegedaan aan het onderzoek. Het onderzoek gaat nu enkel nog voort met patiënten die primidon (mysoline) of gabapentine (neurontin) gebruiken.
Wanneer u interesse hebt in het onderzoek kunt u contact opnemen met de onderzoekers van het dichtstbijzijnde Medisch Centrum; in Groningen of in Amsterdam.

Contact

Voor meer informatie over dit onderzoek en voor eventuele deelname kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens. Deze contactgegevens horen specifiek bij het onderzoek ‘Hersennetwerken betrokken bij essentiële tremor’. Wanneer u uitgebreide vragen hebt over de diagnose essentiële tremor kunnen wij u hier helaas niet verder mee helpen. In dat geval raden wij u aan contact op te nemen met uw huisarts of neuroloog.

Universitair Medisch Centrum Groningen

In het UMCG wordt het onderzoek uitgevoerd door A.M.M. van der Stouwe en M. Broersma. Zij zijn allebei jonge onderzoekers, die op dit onderzoek naar essentiële tremor promoveren. Dit gebeurt onder begeleiding van prof. dr. ir. N.M. Maurits. Als neuroloog is ook prof. dr. M.A.J. de Koning-Tijssen betrokken bij het onderzoek.
Als u geïnteresseerd bent in het onderzoek en overweegt om deel te nemen kunt u contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door een email te sturen naar a.m.m.van.der.stouwe@umcg.nl.

Academisch Medisch Centrum Amsterdam

In het AMC wordt het onderzoek uitgevoerd door dhr. A.W.G. Buijink, die eveneens promotieonderzoek doet op het gebied van essentiële tremor. De verantwoordelijk onderzoeker op het AMC is mw. dr. A.F. van Rootselaar, tevens neuroloog en klinisch neurofysioloog op de afdeling Neurologie van het AMC.
Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan het onderzoek en dichter in de buurt van het AMC wonen, kunt u contact opnemen met het AMC. Dit kunt u doen door een email te sturen naar a.w.buijink@amc.nl.