Onderzoek

Onderzoek naar essentiële tremor in families
Essentiële tremor is de meest voorkomende bewegingsstoornis en kan veel impact hebben op het persoonlijk, sociale en professionele leven van patiënten. Het is een aandoening die veel voorkomt binnen families, oftewel erfelijk lijkt te zijn. Echter, ondanks de recente technologische ontwikkelingen op het gebied van erfelijkheid, laat een grote doorbraak nog op zich wachten.

Deze website is gemaakt om informatie te delen over onderzoek naar essentiële tremor in het Universitair Medisch Centrum Groningen. U kunt hier informatie vinden over:

 • Het doel van het onderzoek
  Wij richten ons op het subtyperen van de grote groep essentiële tremor patiënten waardoor uiteindelijk genetisch onderzoek doen makkelijker wordt.
 • De procedure binnen het onderzoek
  Dit onderzoek bestaat uit 2 delen, daarvan is deelname aan deel B optioneel. Dat is het deel waarbij een alcoholische consumptie(s) genuttigd moet worden om de alcoholresponsiviteit van patiënten met familiaire essentiële tremor in kaart te brengen.
 • Deelname aan het onderzoek
  Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar families waarin minimaal 3 familieleden essentiële tremor hebben, deze familieleden moeten uit minimaal 2 generaties komen. In totaal zullen er 100 patiënten meedoen aan dit onderzoek.
 • Veelgestelde vragen
 • Contactinformatie

Om op de hoogte gehouden te worden van de vorderingen van het onderzoek kunt u zich hier u met uw emailadres aanmelden.  U ontvangt dan email bij nieuwe berichten op de website over bijvoorbeeld hoeveel patiënten al meedoen en resultaten van het onderzoek.