Onderzoek naar nieuw medicijn in Leiden (CHDR)

De huidige behandelingen van essentiële tremor zijn niet altijd toereikend. Soms werkt een medicijn onvoldoende en soms staat een bijwerking verdere behandeling in de weg. Daarom wordt wetenschappelijk onderzoek verricht naar nieuwe behandelingen om het trillen bij essentiële tremor te verminderen.

In mei 2021 start in het Centre for Human Drug Research (CHDR) in Leiden een studie met een nieuw medicijn dat via een geheel nieuwe manier het trillen zou kunnen verminderen.

De studie vergelijkt het effect van het onderzoeksmiddel met het effect van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel. Alle patiënten die aan het onderzoek deelnemen gebruiken in willekeurige volgorde 4 weken het onderzoeksmiddel en 4 weken de placebo. Gedurende die 8 weken vinden er verschillende metingen plaats. Als u deelneemt aan het onderzoek bent u ongeveer 2 dagen per week in het onderzoekscentrum. De andere dagen van de week bent u thuis. Ook als u thuis bent worden er metingen gedaan en wordt u goed in de gaten gehouden. Voor deelname ontvangt u een vergoeding voor uw tijd en voor de reiskosten.

Voor meer informatie vragen wij u contact op te nemen met het onderzoekscentrum Centre for Human Drug Research (CHDR) in Leiden. Zij kunnen u een informatiepakket toesturen. Op basis hiervan kunt u beoordelen of u wel of geen interesse heeft in deelname.

Wat zijn nu de volgende stappen?

1. U kunt contact opnemen met het CHDR, via:
– Telefoon: 071-5246464
– E-mail: ET@chdr.nl
– Website: www.proefpersoon.nl/essentiele-tremor; hier vindt u ook extra informatie.
2. U ontvangt van het CHDR een informatiepakket.
3. Indien u interesse heeft in deelname, dan nodigt het CHDR u graag uit voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Dit soort onderzoeken kunnen leiden tot nieuwe medicijnen voor de behandeling van essentiële tremor en dat is hard nodig! Neemt u dus vooral contact op als u geïnteresseerd bent om mee te doen.

Omdat dit onderzoek niet vanuit het UMCG georganiseerd wordt en ook niet in het UMCG plaatsvindt kunt u eventuele vragen het beste bij het CHDR stellen.

2 Reacties op “Onderzoek naar nieuw medicijn in Leiden (CHDR)”

  1. Ik lijdt ook aan essentiële tremor, maar helaas woon ik niet in Nederland, maar op Curaçao. Ik neem aan dat ik niet mee zou kunnen doen, jammer, ik hoop dat het werk, dat we het ook op Curaçao kunnen krijgen.

  2. Hoewel ik in eerste instantie wel interesse heb om aan uw onderzoek mee te doen, las ik op uw website dat er een maximale leeftijdgrens wordt gehanteerd van 75 jaar. Ik word echter binnen enkele maanden al 77 jaar en dus te oud om in dat geval mee te kunnen doen. Mocht deze grens echter niet definitief zijn dan blijf ik geïnteresseerd. Ik zou het fijn vinden hierover nader te worden geïnformeerd

    Met vriendelijke groet. Noud Pullens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: